Volgeling

“As, de tango is een groot afrodisiacum. Je gaat een avond uit in een salon en de volgende dag word je wakker op een rangeerterrein.”
“Wat moet je nou op een rangeerterrein Miep?”
“Geen idee. Maar ik danste met een tangoman met bovennatuurlijke krachten en die blijkt in een treincoupé op een rangeerterrein te wonen. 1e klas, dat wel.”
“Ja Miep, dat heb je met de tango, zelfs zwervers worden begeerlijk als ze goddelijk dansen.”
“Zeker As. Als je heerlijk met zo'n man danst, dan geeft het niks meer dat hij in een andere wereld leeft, niet om materiële goederen maalt, dat de tango zijn roeping is. Je volgt hem in álles.”
“Blindelings. Tja, zo'n type scheidt lokstoffen af die je een tijdje van de wereld brengen. En tegen de tijd dat je bij positieven komt, vind je jezelf terug op een rots in de Egeïsche Zee, omdat je hart zich verkwanseld heeft aan deze goddelijke danser, die in tussentijd het plan heeft opgevat een tango-gemeenschap te stichten op een onbewoonbaar Grieks eilandje...”
“Nee toch! Vertel As, hoe liep dat af?”
“Slecht Miep, het was een groots plan maar het kwam niet van de grond. We werden het maar niet eens waar de dansvloer moest komen. En mijn goddelijke danser wou de maté zelf verbouwen, maar het is helemaal niet zo eenvoudig die op rotsen te telen. Tja, wisten wij veel.”
“Ja As, je moet wel je beperkingen kennen. Dan vielen de aspiraties van mijn goddelijke dansers te overzien. Een wilde een tangoschool met eigen kweek oprichten. Voor dat doel bestelde hij alvast 24 Mirellita’s bij mij die allemaal bij hem op tangoles moesten. Ik vond 24 kindertjes wat veel, maar 10 moest toch wel te doen zijn.”
“Op het randje, Miep. Je kunt het de wereld ook eigenlijk niet aandoen, 24 Mirellita's.”
“Nee. Als je er goed over nadenkt, is het zelfs een idioot idee.”
“Ja Miep, maar daar kom je pas achter als je goddelijke danser zijn been gebroken heeft zodat je samen niet meer goddelijk kunt dansen. Dan is het afrodisiacum in een klap uitgewerkt. En dan stoort het dat de tango zijn lust en leven is.”
“Zeker As, en dat je hem steeds moet volgen en dat hij jou nooit eens volgt.”
“En dat je eigenlijk helemaal niet in zijn geniale plannen past.”
“Ja. Dat je je eigen plan moet trekken.”

Miep?”
“Ja As.”
“Wat ga je nou met je goddelijke zwerver van die treincoupé doen?”
“Oh As, hij is zo gedreven! Hij zegt dat we eerst met de trein een tour door Europa gaan doen om in grote theaters op te treden met een spectaculaire, vernieuwende tangoshow zodat we rijk en beroemd worden en dan wil hij een Lamborghini kopen.”
“Maar wát wil jíj Miep?”
“Nou As, ik heb liever een Mercedes Sport.”
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door