Miguel Angel

As en ik spraken af in een café om onze toestand te bespreken. We hadden het flink te pakken. Om het koppetje erbij te houden, bestelden we een dubbele espresso.
“De show was geweldig As, echt. Wat een krachtige dansers en een boeiende choreografieën! De muziek had mooie overgangen. Subliem. En Hij...”
“... Hij is zachter geworden, Miep, maar nog steeds erg mannelijk. En trots, op zichzelf, zijn danspartners, zijn groep, zijn orkest, zijn cultuur en zijn land. En dan die lach... daar heb ik geen woorden voor. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen en tegelijkertijd doet het pijn.”
“Ja As.”
“Zijn lijf, de jaren en zijn manier van leven zijn zichtbaar. Maar dat vind ik juist het gouden randje aan zijn verschijning. Miepie, wat een genot om te zien! Hij danst teder en sensueel. Oooh, Miep dat is toch om in weg te dromen. Dan zie je hem allerlei Pepito-pasjes doen. Maar ja, wie weet nog wie Pepito is?”
“Ja As.”
“Want het gaat mij in de tango om het gevoel Miep. Een gevoel om even samen te smelten tot een... ja, samen te genieten van de muziek en elkaar... elkaar zonder woorden te aan te voelen en ik wil wel met hem voelen hoor Miep, in een omhelzing! En dat gevoel straalt van hem af, zelfs op het podium. En ook na de show in de salon waar het hele gezelschap op kwam dagen. Het werd een feestje Miep... waar in His sake, zijn feestjes in Nederland? Spontane feestjes met uitgelaten plezier, dans en zang.”
“Ja As.”
“Pomodorie nog an toe, ik had zo mijn tasje hier aan de wilgen willen hangen om per ommegaande met hem mee te gaan, al was het maar als overjarige groupie. En weet je Miep, toen ik vele jaren geleden in Buenos Aires was, vroeg Hij mij ten dans. Ik was natuurlijk helemaal overdonderd en kon jammer genoeg niet echt genieten... mijn benen leken wel plasjes water... maar ik mijmer en geniet wel door op de sensuele herinneringen. En als ik hem dan hier weer zie lopen en dansen, zijn schoenen afvegend aan zijn broekspijpen... zijn pasjes doen op de zijkant van zijn voeten, zijn Rock & Roll Miep. Oooh... hier kan ik wel weer een tijd op teren hoor.”
“Ja As.”
“En als Hij onderhoopt eindigt als eenzame milonguero aan de rand van de dansvloer, dan hoop ik dat ik daar zit, om hem als laatste op te vangen een tedere blik te geven en hem in mijn armen te laten gaan.”

“As, ...”
“Ik weet het Miepie.”
“... een man die kan dansen, lachen, proosten, feesten, flirten, minnen...”
“...die moet wel door God gezonden zijn.”
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door