Homo

“Wat een flauwekul, al die aandacht voor homo’s. Wat valt daar nou voor fatsoenlijks over te melden?”
Geen idee Miep, maar omdat jij en ik geen homo zijn, weten we ook niet wat er allemaal bij komt kijken.”
“Homo's hebben het toch niet moeilijker dan wij vrouwen?”
“Nee, geen enkele man kan het moeilijker hebben dan wij.”
“Maar ondertussen gaat er wel een heel themanummer van La Cadena over tango en homo’s. Als ze nou een themanummer zouden volpennen over tango en rijpe vrouwen, dan begreep ik het tenminste. Daar zijn er genoeg van, rijpe vrouwen. Dan heb je wat. Maar hoeveel homo’s zijn er nou helemaal in de tango?”
“Op een hand te tellen, Miep.”
“Dat bedoel ik.”
“Maar ja, je weet nooit hoeveel mannen in de tango nooit uit de kast zijn gekomen. Misschien zijn het er wel meer dan wij denken. Het zou bijvoorbeeld best eens kunnen dat Aldert-Jan een homo is.”
“Omdat hij jouw avances afwees?”
“Precies Miep.”
“Dan is hij een homo. Dat verbaast me ook niets. Ik vond hem altijd al een beetje afstandelijk. Hij danst ook regelmatig met andere mannen.”
“Ja, dat is ook een ongewenste ontwikkeling. Bij zo’n type heb je niet alleen last van concurrentie van andere vrouwen, maar ook nog van mannen.”
“Verdomme ja. Het moet niet gekker worden, As. Al die mannen die met andere mannen dansen.”
“Of vrouwen die met andere vrouwen dansen. Alsof ze het wiel hebben uitgevonden. ‘Kijk ons een fijn samen dansen.’ Nou Miep, het is helemaal niet fijn om met een andere vrouw te dansen. Ten eerste houden ze een meter afstand, om elkaars borsten maar niet te voelen. En als ze dan een keer tegen je aan dansen, babbelen ze aan een stuk door.”
“Vreselijk ja! Dat geouwehoer in je oor. Commentaar op van alles en nog wat, de muziek, de mannen en dan worden de laatste nieuwtjes nog even doorgenomen. En opletten, ho maar. Continu aan het multi-tasken, zodat je steeds tegen anderen aanknalt.”
“Nee, geef mij maar een man om mee te dansen As. Zo een die je in zijn sterke armen neemt en in de wolken brengt met creatieve pasjes en die zó muzikaal danst dat je bijna in katzwijm valt. Zo’n man die precies aanvoelt waar je staat, hoe je beweegt, welke pasjes goed voelen, je beschermt tegen botsingen op de vloer, en ja, die je het gevoel geeft een slapende prinses te zijn die door hem wakker wordt gekust...”
“Zucht...”
“Eigenlijk ken ik maar één man in de tango die zo hemels danst. En dat is een homo.”
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door