Buzz

“Heb je het al gehoord Miep, dat Pablon Veron in een salon is geslagen door een vrouw?”
“Ik wee
t van niks As. Vertel.”
“Luister. Zij vroeg hem te
n dans, maar hij weigerde. Toen gaf zij hem een mep.”
“Oh! Eigenlijk zou ik dat ook wel willen, een man een draai om zijn oren geven omdat hij weigert met mij te dansen. Dan ben je gelijk van je frustratie af. En wat deed hij toen?”
“Nou, hij gaf een mep terug. En toen sloeg zij hem ook weer, nu op zijn andere wang. En dat pikte hij niet, hij trok daarom hard aan haar haar.”
“Nee zeg! En toen?”
”Zij gaf hem toen een schop en schold hem uit voor amateur!”
“Amateur? O wat erg!”
“Ja, en hij schold haar toen uit voor olifant! Omdat ze danst als een olifant. Dat maakte haar zo furieus, dat zij hem een harde duw gaf, zodat hij midden tussen de dansende mensen op de vloer viel. Daar dook zij op hem, maar hij wist haar te ontwijken en kroop toen op haar en gaf haar zo - beng! - een vuistslag.”
“Waar?”
“Tegen haar neus. Ze kreeg een bloedneus, zodat haar jurk helemaal rood kleurde.”
“Zonde, As. Bloed was je niet zo makkelijk uit je kleding.”
“Nee, dat zal haar nog nijdiger gemaakt hebben. Zij beet nu hard in zijn oor, zodat hij hele lelijke dingen tegen haar begon te schreeuwen. Ik zal het maar niet herhalen Miep. Maar jij en ik zouden er niet opgekomen zijn.”
“En het publiek dan, was dat een beetje behulpzaam?”
“Ja, het joelde dat het een lieve lust was. Veel dansers waren voor Veron, maar er waren toch ook wel dansers die voor zijn belaagster waren. Dus de strijd was nog niet beslist. Veron kreeg nu zin haar te wurgen, maar draaide eerst haar arm uit de kom. Dat zinde haar helemaal niet, dus met haar andere arm greep zij hardhandig in zijn kruis.”
“ Aiaiai!”
“Ja, dat schreeuwde Veron ook. Toen was hij wel even uitgeteld en kwam er van wurgen niks meer. Zij lag inmiddels ook uit te hijgen op de grond, want zo’n matpartij is wel inspannend. Het publiek begon alvast af te tellen, maar bij ‘twee’ kwam de vrouw weer overeind. Het publiek scandeerde dat zij had gewonnen, want eerlijk is eerlijk, zij was een tikkeltje sterker. Zij schreeuwde daarop tegen Veron dat hij nu met haar móest dansen!”
“En toen, As?”
“ Veron stond op, klopte zijn kleren schoon, keek hoogmoedig naar de dj en vroeg om een tango.”
“ O jee...”
“ Sst, Miep. Ze liepen naar het midden van de dansvloer en dansten samen de sterren van de hemel. Want weet je, ze waren wel gewaagd aan elkaar.”
Tangomagia
Sevillanas
Schaapjes
Klassieker
Loterij
Volgeling
Ölsardin
Zinloos
Gemoed
Miguel Angel
Vriendinnetje
Vento Fresco
Drie is teveel
Faust
Ons Soort Dames
Hoog in de bol
Fare bella figura
Neusdevreugd
Sven
Nichtje
Homo
Buzz
Pina en Trui dansen door